Skip to main content

‎Prvi press održan je danas u restoranu i više baru Forest u Podgorici. Prvi Snow dance festival, najveći muzički i smučarsko–borderski festival u Crnoj Gori, biće održan narednog vikenda u Ski centru Vučje kod Nikšića. Kako su saopštili organizatori, Festival će okupiti desetak DJ-eva iz regiona i poznate gurpe S.A.R.S., Senkina đeca, Kontra bandu, kao i najbolje bordere u regionu, koji će uveličati taj muzičko–sportski događaj.
Nastupi će početi 14. marta u 11 sati i trajaće do sumraka na otvorenom, nakon čega će biti nastavljeni u hotelu Ski centra. Posjetioci će, kako je saopšteno, moći da vide i heli-dronove, kajtere i balone.

“Nešto što se moglo vidjeti na crnogorskom primorju, sada je dostupno i na Vučju. Ovo je jedinstvena prilika da se sve to doživi i na snijegu. Zbog toga poziva sve građane da dođu i da se provedu uz bogat muzički i sportski program”, kazala je Branka Stanić iz organizacije festivala.

Osim bogatog programa organizator se potrudio da obezbjedi besplatan prevoz do Vučja, kao i parking u Ski centru za sve koji odluče da dođu svojim automobilima. Prema riječima organizatora, ono što karakteriše i posebno odvaja ovaj festival od drugih je i to što će ulaz biti slobodan za sve posjetioce, jer se karte neće naplaćivati. Domaćin festivala biće crnogorski pjevač i DJ Igor Lazić Niggor, koji je zadužen i za muziku. On je rekao da mu je drago što je izabran za zaštitno lice muzičkog djela festivala.

“S obzirom da sam dugo u muzici potrudiću se da muzički dio bude vrhunskog kvaliteta, a imaću i veliku podršku DJ-eva iz regiona i kvalitetnih grupa, kao što su S.A.R.S., Kontrabanda, Senkina đeca. Sve to obećava mnogo i nadam se da će opravdati očekivanja”, kazao je Niggor.

Aleksandar Svorcan, koji je zadužen za sportski dio manifestacije, rekao je da će takmičenja biti održana u dvije najatraktivnije discipline – bording kros i free ride.
“Bording kros je takmičenje sastavljeno od trke četiri bordera, koji kreću istovremeno od čega dva takmirača idu dalje, a dva ispadaju. Tu je i free ride, gdje borderi nakon skoka u prilično dugim amplitudama izvode figure, dok se okreću. To je jako atraktivna i zahtijevna disciplina i publici zastaje dah gledajući sve to”, kazao je Svorcan. Prema njegovim riječima, pažnja će biti posvećena i onima koji žele da nauče da voze bord.

Organizatori očekuju preko 50 takmičara, koji su među najboljim borderima u okruženju, a do sada ih je prijavljeno oko 40, iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. (MINA)